Kontaktinformasjon

KONTAKT OSS: Du treffer Frogn SVs førstekandidat Sylvi Ofstad Samstag på: Mobil 95.46.35.22 eller epost s-ofstad@online.no.

mandag 17. august 2015

Kenneth Ødeskaug (32)

4. kandidat valg 2015 Frogn SV


Kenneth Ødeskaug (32) har bodd i Frogn i tre år. Han er fjerdekandidat og den yngste kumulerte på lista til Frogn SV. Ødeskaug vil prioritere arbeid for små og mellomstore bedrifter, miljø og kommunens yngste hvis han får plass i kommunestyret.

Kenneth Ødeskaug er født i Drammen, og vokste opp i Stokke i Vestfold. Han flyttet til Frogn i 2012. Han forteller selv at han flyttet ut av Oslo og til Frogn på grunn av oppvekstsvilkår, boligpriser og nærhet til Oslo (arbeidsmarked), og fordi Drøbak er den vakreste byen på Østlandet.
  • Sivil status: Gift, to barn
  • Bosatt i: Spurvefaret
  • Utdanning: Fagbrev som kokk, med etterutdanning innen Drikkevare
Ødeskaug har en variert yrkesbakgrunn. Han har jobbet noen år som kokk rundt omkring i Tønsberg og Oslo. Tre år som Flåtekoordinator i Bilutleiebransjenfire år innen import og salg av vin, øl og brennevin og ett år innen import og salg av utstyr(glass porselen, gryter, etc.) til restaurant.

- Hvorfor står du på lista til Frogn SV?

- Jeg står på liste for SV først og fremst fordi jeg mener at SV har den beste plattformen for å ta Frogn inn i fremtiden. Med ett godt fotfeste på den grønne sida og ett annet på den solidariske og felleskapsrettede siden har man alle forutsetninger for å ta de riktigste beslutningene for ALLE innbyggerne i Frogn for fremtiden.

Vi har bedt SVs fremste kandidater i Frogn å prioritere sine viktigste saker. Ødeskaug svarer (i uprioritert rekkefølge)

Forbedring og forenkling for små og mellomstore bedrifter.
Vi trenger mer aktivitet i Frogn kommune, i dag er vi i stor grad en pendler kommune. Slik vil det nok alltid være, men jeg mener det må være ett mål å øke antallet arbeidsplasser i kommunen slik andelen som jobber i annen kommune blir mindre. For å få til det må vi som kommune tenke ganske annerledes med tanke på å bringe ideene og initiativene opp og frem, legge til rette for etableringer og ikke være redde for å tenke nytt. For eksempel foreslår vi å opprette ett grunder senter og vi ser på muligheten til å lage en felles markedsføringsplan for kommunens bedrifter.
Miljø
Jeg vokste opp med Blekkulf. Der lærte vi, Bruk hode, vi har bare en klode! Nå er det på høy tid at vi gjør det. Miljø og klima må være et av de viktigste sjekkpunktet for alt vi gjør. Vi må ha positive miljøregnskaper for alt vi gjør. Hvorfor skal ikke Frogn bli blant landets foregangskommuner når det gjelder å ta ansvar for miljø og klima? Hvorfor skal ikke kommunen vår ha som må å bli utslippsnøytral? Foreslår også at vi ansetter en egen Miljøagent lokalt. Kall det gjerne en Klimasjef.
Læring for barn
Barnehager er viktige, vi mener det er ett mål å øke andelen kommunale til fordel for private barnehager. Rett og slett for å minske muligheten til at folk tjener penger på barna våre. Men dette må og skal ikke gå på bekostning av mangfoldet i dagens barnehageflora. Og inntil kommunen klarer å dekke behovet for barnehageplasser selv, må de private gis de samme forutsetninger som de kommunale. Jeg vil aldri stemme for ett eneste forslag som vil føre til sentralisering, større enheter, lavere lærertetthet, dårligere miljø eller på annen måte raserer skolen og barnehagen. Foreldre, ansatte, elever og rektorkollegiet skal være den viktigste høringsinstansen for saker som har med dette feltet og gjøre. Det Felleskapet Skolen eller Barnehagen mener er best er sannsynligvis best.
- Miljøpartiet de Grønne (MDG) stiller lokalt i Frogn for første gang. På Infacts politiske temperaturmåler (utført for Amta) for Frogn i august får de en oppslutning på 5,9 prosent. Frykter du at MDG i årets valg?
- Frykter ikke, og tror samarbeidet vil bli bra. Ser man på den politiske temperaturmåleren holder Frogn SV stand mens MdG fosser fram. Det er altså andre partier, kanskje mest Venstre og Ap, som taper stemmer til MdG, sier Ødeskaug og legger til:
- Utfordringen med MDG er jo at de påberoper seg blokkuavhengighet, og at Miljø alltid skal være det styrende for hva de mener. Derfor er jeg ganske skeptisk til partiet, rett og slett fordi man ikke kan forutse hva de vil mene i saker som kommer opp i løpet av de neste fire årene. Miljø- og klimaspørsmål er viktige, kanskje en av vår tids største utfordringer og noe som virkelig trengs å settes øverst på dagsorden. Men det er ikke det eneste som er viktig. SV står også godt fundamentert på den grønne siden, men vi har også en fot godt plantet på sida med solidaritet, felleskap og rettferdighet. Til sjøs vet alle at det er lurest og seile midt mellom den grønne og den røde pilaren. Navigerer du kun etter den grønne, havner du fort på grunna.

- Frogn kommune er under hardt innflyttingspress. Bør det bygges flere boliger Hvorfor/hvorfor ikke? Og eventuelt hvordan (fortetting/Nordre Frogn/skogområder)
- JA. Vi må ha flere boliger, og flere boliger av ALLE typer. Store og små, runde og firkantede. I dag er boligprisene på vei til værs i Frogn, for oss som boligeiere en god ting men for alle som ønsker og etablere seg her og for fremtiden til kommunen en dårlig ting. Det må bygges og bygges. Men absolutt ikke på bekostning av skog og natur. Selvfølgelig kommer det til å gå med litt skog og natur, men først og fremst må vi beskytte de få skogsområdene og den matproduksjonen vi har. Vi må satse på fortetting også må vi tenke smart rundt regulering og byplanlegging, smart for i morgen men enda smartere for i overimorgen.

- Hva er det viktigste tiltaket Frogn SV vil gjøre for skolene i kommunen?
- Våre viktigste saker kan oppsummeres i klassisk SV politikk. Bedre tilbud til alle og mye bedre tilbud til de som trenger det. Altså, først og fremst, alle forsøk på å rasere skolen må tas livet av ved unnfangelsen. Videre må skolen bli en bedre arena for læring for alle. Jeg tenker da på, leksehjelp i SFO, sunn og næringsrik mat, større konsentrasjon av lærere, flere assisterende(helsesøster, PPT, sosialarbeidere, etc.) tjenester i skolen, frigjøre mer av lærerens tid til læring, etterutdanning og påfyll av kunnskap for alle i skolen, fortsette kampen mot mobbing, forsterke mottaks og innføringsklassene. Dette er bare noen av de tingene vi ønsker å få til.

- Hvorfor trenger vi en verneplan for gamle Drøbak?
- Svaret er enkelt. Vår indrefilet er Gamle Drøbak. Det er dette turistene kommer for å se, og det er denne delen som gir byen og kommunen sjarmen. Det er Gamle Drøbak som i størst grad bidrar til at Frogn er Østlandets vakreste kommune. Det må vi ikke rasere. Vi må videreutvikle, oppgradere, forbedre, men ikke ødelegge! Derfor trenger vi en verneplan som sier klart og tydelig fra om hva som ikke er greit og gjøre, men også hva som er greit. Denne må gi klare direktiver på hva vi ikke ønsker oss, men også gode incentiver gjennomføre prosjekter, bygge nytt og restaurere i tråd med resten av Gamle Drøbak. Målet må være at Gamle Drøbak også er en turistattraksjon om 50 år.

- Hva gjør du på fritiden når du ikke jobber og/eller driver med politikk?
- Familien er viktig. Jeg elsker å tilbringe tid med barna mine. Jeg er også veldig glade i gode opplevelser med mat og drikke, og hele opplevelsen løftes når den oppleves sammen med kona mi. I tillegg forsøker jeg og trene. Er medlem av sykkelklubben og brenner for sporten, men får dessverre syklet alt for lite.

- Hvor går ferien når du eventuelt reiser?
- Vi har ett hus nord i Italia som vi har pusset opp selv fra en rønne til å nærme seg vårt drømmested. Dit reiser vi så ofte vi kan.

- Hvilken bok leste du sist?
- Leser veldig lite bøker, men hører mye på lydbok. Sist ut var Verdensmesterne av Henrik Langeland.

- Hvilken sang/låt har du hørt mest på i sommer?
- I sommer er Puzzle av Looptropp Rockers en av de mest spilte låtene på min Spotify. Kanskje sammen med ett par låter av Nico&Vinz..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar